Bedelli askerlik yapmak için başvurmuş ardından sevk belgesi eline ulaşan her bireyin aklına takılan bir sorudur bir gününü nasıl geçireceği. Bu yazımızda sizlere bedelli askerlikte bir gününüzü nasıl geçireceğinizi açıklayacağız.
Celp tarihi belli olduktan sonra askerliğe katılım tarihinizin ne zaman olduğunu nasıl bileceğinizden bahsedelim. Celp tarihinizden yaklaşık 10 gün önce sevk belgenizi e-devlet veya askerlik şubenizden aldınız. Sevk belgenizde yazan "sevk tarihi" 30 günlük askerliğinizin resmi olarak başladığı gün anlamına gelir, ancak askeri birliğe katılacağınız son gün olan "katılış tarihi" sizin askerliğe başlayacağınız tarihtir, bundan sonra tek yapmanız gereken askerpaketi.com olarak sizler için özenle hazırladığımız setler ile birlikte askeri birliğinize teslim olmaktır.
Bedelli askerlikte bir gününüzün nasıl geçeceğini saat bazlı bir şekilde açıklıyoruz.
6.00 – Bedelli askerlikte sabah kalkıp tıraş olursunuz. Tıraş sırasında dişlerinizi fırçalarsınız.
6.30 – İlk içtima, uzun dönem askerler (çavuşlar) tarafından birlik önünde yapılır. Herkes, ilk gün size verilen bölük sırasına göre sıraya geçer.
7.00 – Birlik çevresinde temizlik başlar. Bunun adı mıntıka temizliğidir ve yerden izmarit toplanmasından tuvalet temizliğine kadar değişkenlik gösterir. Genellikle bir hafta izmarit toplanıyorsa, diğer hafta farklı bir bölgede mıntıka temizliği yaparsınız.
7.30 – Kahvaltı vakti. Ama tabi ki öncesinde içtima yapılır ve bölüklere göre sırayla yemekhane girilir. Yemek sonrası 15-20 dakikalık bir zamanınız olur.
8.30 / 9.00 – Bölük komutanın olduğu ilk içtima yapılır. İçtima dağıldıktan sonra eğitim alanına yürünür. Öğlene kadar kısa molalarla birlikte eğitimler devam eder.
12.00 – Öğle yemeği. Her zamanki gibi yine bir içtima ve sonrasında yemeğe geçilir. Kahvaltıda olduğu gibi burada da yemek sonrası yarım saatlik bir boşluğunuz olur
13.30 – Genel içtima sonrası eğitimler için her bölük kendi eğitim alanına gider ve akşam yemeğine kadar bu devam eder.
17.00 – Komutanların olduğu son içtima budur. Bundan sonra yemekhaneye geçilir.
17.30 – Akşam yemeği. Akşam yemeğinden sonra komutanlar gider, serbest takılma başlar.
18.30 – Bu saatten sonra eğitim yok, komutan yok. Birlik çevresinde tuşlu telefonlarınızda aramalar gerçekleştirebilir ya da arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Yat içtimasına kadar yaklaşık iki-iki buçuk saat serbestsiniz.
21.00 – Yat içtiması. Günün son yoklamasıyla yatma hazırları başlar ve yine kısa süreli vakit sonrası dişler fırçalanarak koğuşa gidilir.
22.00 – Koğuştaki ışıkların kapatıldığı, yat saati. Bu saatten sonra ışıklar kapandığı için çoğu kişi uyku moduna geçer.
-Buradaki saat aralıkları birlikten birliğe değişebilir. Yaz aylarında "kalk saati" daha geç, kış aylarında daha erkendir.-